V-ați întrebat vreodată ce este pectina și de ce este folosită în mod obișnuit în gemurile artizanale? Merită să aprofundăm acest subiect și să descoperim și alte beneficii.
-
Diversele tipuri de coloranți alimentari și când se folosesc
Înțelegerea modului de utilizare a coloranților alimentari este vitală pentru ca glazura, bomboanele și alte dulciuri să iasă în evidență, fie că pregătiți tortul Red Velvet, fie că dați ultimele retușuri prăjiturilor de sărbători. În timp ce majoritatea bucătarilor folosesc coloranți lichizi, există și alte metode de colorare a mâncărurilor, fiecare cu propriul set de avantaje și dezavantaje.
-
Fondant pentru începători - un ghid de utilizare a pastei de zahăr
Ca începător în decorarea torturilor, poți folosi pasta de zahăr pentru a acoperi torturi mici de sărbătoare, pentru a crea decorațiuni pentru torturi, biscuiți și prăjituri... opțiunile sunt numeroase! Urmând câteva sfaturi și trucuri simple, decorarea torturilor va fi ușoară, distractivă și plăcută.
-
Invenția desertului
Pentru mulți oameni, cina nu este completă dacă nu există un desert. Acest obicei de a încheia o masă cu ceva dulce își are începuturile în Franța. Desertul franțuzesc există de secole, însă a evoluat semnificativ de-a lungul acestei perioade. Desertul nu era tocmai inclus în cărțile de bucate franceze din Evul Mediu și Renaștere. În schimb, acestea ofereau rețete pentru entremets, care sunt mese de "interval" servite între feluri mai mari și care pot fi dulci sau sărate.
-
Fructe confiate: Cum să le preparați și să le folosiți
Fructele confiate sunt fructe care au fost acoperite cu sirop de zahăr și uscate. Zahărul ajută la conservarea fructelor, astfel încât acestea pot fi depozitate pentru perioade lungi de timp fără să se strice. Siropul conferă, de asemenea, fructelor confiate textura lor unică, care este crocantă, dar încă suficient de moale pentru a fi mestecată cu ușurință.
-
Deserturi delicioase cu gelatină
În continuare, vă prezentăm 10 deserturi al căror ingredient vedetă este gelatina Gelatina poate transforma orice lichid într-un desert delicios, de la matrițe colorate la prăjituri cu brânză fără coacere. Gelatina ajută la păstrarea texturii aerisite a cremelor, mousse-urilor și spumelor prin transformarea lichidelor în gel. Cu gama noastră de gelatină, puteți dezlănțui puterile sale delicioase.
-
De ce este atât de bună ciocolata belgiană
Ciocolata belgiană are renume în întreaga lume. Dar ce o face atât de grozavă? În primul rând, istoricul cu Congo și poziția geografică marchează începuturile acestui deliciu. Belgia a avut o istorie colonială tumultuoasă cu Congo, care a servit drept poartă de acces la câmpurile de cacao din Africa, ceea ce a făcut ca Belgia să trimită boabe de cacao în Europa începând cu anii 1880. Belgienii au reușit să fabrice ciocolată excelentă înaintea tuturor celorlalți din Europa și din alte țări...
-
Ce este frișca și care sunt utilizările sale?
S-ar putea ca frișca să nu fie la fel de cunoscută precum clasica "cireașă de pe tort", dar cu siguranță adaugă opulență prăjiturilor, cafelelor, ceaiurilor și altor delicatese. Aflați tot ce trebuie să știți despre acest condiment dulce și pufos, inclusiv din ce este alcătuită, cum se prepară, și cum se folosește.
-
10 dintre cele mai bune deserturi din lume
Gândește-te la cel mai bun desert din lume. Apoi întreabă-te care sunt preferatele altora. Poți paria pe toți banii că răspunsul lor va fi diferit de al tău. Alimentele îndrăgite sunt profund personale, de la preferatele din copilărie la rețetele preferate ale bunicilor. Acest lucru pare să fie valabil mai ales în cazul dulciurilor, care ocupă frecvent locul central la petreceri și sărbători tradiționale.