Fondant pentru începători - un ghid de utilizare a pastei de zahăr
Ca începător în decorarea torturilor, poți folosi pasta de zahăr pentru a acoperi torturi mici de sărbătoare, pentru a crea decorațiuni pentru torturi, biscuiți și prăjituri... opțiunile sunt numeroase!
Urmând câteva sfaturi și trucuri simple, decorarea torturilor va fi ușoară, distractivă și plăcută.
Cum să folosești pasta de zahăr pentru a acoperi un tort
Există câțiva pași simpli pe care ar trebui să-i urmezi pentru a te asigura că vei obține o acoperire uniformă a prăjiturilor și a produselor de patiserie.
1. Când scoți pasta de zahăr din ambalaj frământ-o pe suprafața de lucru cu palma mâinii pentru a o încălzi. Frământă pasta până când devine maleabilă și netezește orice linii, astfel încât să ai o suprafață uniformă pe care să o rulezi.
2. Pregătește suprafața tortului cu un strat neted de cremă de unt sau ganache ca adeziv, astfel încât pasta de zahăr să se așeze uniform pe ea.
3. Prăfuiește ușor suprafața de lucru și sucitorul cu zahăr pudră pentru ca pasta de zahăr să nu se lipească. Nu pune zahărul pudră și pe partea de sus a pastei de zahăr!
4. Ține pasta în mișcare și rotește-o des astfel încât să nu se lipească de suprafața de lucru.
5. Pentru a te asigura că ai întins pasta de zahăr suficient de mult pentru a acoperi tortul, poți măsura aproximativ dimensiunea tortului folosind sucitorul drept unitate de măsură și apoi compară cu dimensiunea pastei.
6. Odată ce are dimensiunea potrivită, înfășoară pasta de zahăr pe sucitor, astfel încât să o poți ridica, apoi întinde-o ușor peste tort, fără să ai bule de aer accidentale.
7. Netezește partea superioară a tortului cu palma mâinii, apoi ușor în jurul marginilor superioare ale tortului.
8. Dacă ai pliuri, desfă-le cu grijă și netezește-le cu palma, pe rând.
9. Taie excesul cu un cuțit ascuțit pentru a-i da un finisaj îngrijit. Ține lama drept pe partea laterală a tortului pentru un finisaj mai neted.
Cum se păstrează pasta de zahăr între utilizări
Dacă îți rămân resturi de pastă de zahăr la sfârșitul unui proiect sau dacă vrei să o păstrezi proaspătă în timp ce lucrezi la tort, poți lua câteva măsuri.
Scoate din pachet doar cât ai nevoie să folosești în acel moment. Pentru a păstra pasta de zahăr cât mai proaspătă, înfășoară pachetul în folie alimentară și o pungă cu sistem grip seal sau ceva similar, eliminând orice exces de aer. Depozitează pasta sigilată într-un dulap - nu o ține la frigider sau la congelator.
Sfaturi pentru depozitarea decorațiunilor din pastă de zahăr
Depozitează-le într-o cutie de carton pentru prăjituri - cartonul este cel mai bun tip de cutie de depozitare, deoarece permite aerului să circule. Folosește o cutie de tort, astfel încât să știi că este igienică.
NU depozita decorațiunile în recipiente de plastic. Acestea pot reabsorbi umezeala din mediul închis și pot începe să "transpire", devenind moi.
Depozitează-le într-un loc răcoros și uscat - dacă ai un spațiu bun pentru decorațiuni din zahăr, departe de surse de căldură, ferestre, umiditate etc., ar fi bine să le depozitezi acolo, altfel este ok și în dulapul din cămară.
NU depozita decorațiunile în bucătărie, deoarece acestea se pot încălzi și deveni umede, cu tot gătitul și curățenia care are loc în această cameră. Acest lucru poate face ca decorațiunile uscate să reabsoarbă umezeala și să devină moi.
NU depozita decorațiunile în garaj sau în șopron!
NU depozita decorațiunile lângă arome puternice, cum ar fi condimentele, deoarece acestea pot altera gustul pastei. Un alt motiv pentru a nu le depozita în bucătărie!
NU lăsa o piesă finisată în lumina directă a soarelui. Culorile pe care le-ai folosit ar putea să se estompeze, rezultând un aspect mai degrabă decolorat/șters.
Acum că ai câteva sfaturi grozave pentru a începe, poți să te ocupi de acoperirea tortului și de crearea de modele cu încredere!